Stedentrip Rome

Stedentrip Rome Prijzen en beschikbaarheid »

Stedentrip Rome
Rome is de hoofdstad van Italië en wordt ook wel de ‘eeuwige stad’ genoemd. Deze stad is een prachtig decor voor uw stedentrip en u zult hier ongetwijfeld volop genieten. Ooit was Rome het centrum van het Romeinse Rijk en de sporen hiervan zijn nog steeds duidelijk aanwezig. Tijdens uw stedentrip naar Rome kunt u onder meer genieten van de vele monumenten, kerken en ruïnes uit de klassieke oudheid. Tijdens een bezoek aan het historische centrum van Rome met haar romantische pleinen en kronkelige straatjes, zult u het gevoel krijgen alsof u teruggaat in de tijd. Tevens beschikt Rome over fantastische winkelgelegenheden, een bruisend uitgaansleven en een heerlijke keuken. U zult zich hier geen moment vervelen en in combinatie met het heerlijke mediterrane klimaat bent u verzekerd van een fantastische stedentrip. Ontdek nu zelf het authentieke Rome en boek zo goedkoop mogelijk een indrukwekkende stedentrip naar Rome bij Lazy Tours.

 

Bezienswaardigheden in Rome
Het Colosseum is een indrukkend gebouw van het oude Rome en was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het is gebouwd in de 1e eeuw na Chr. en kon meer dan 70.000 toeschouwers huisvesten. In het Colosseum werden vroeger gevechten georganiseerd tussen gladiatoren en wilde dieren maar daarnaast waren er ook bokswedstrijden te zien en theatervoorstellingen. Veroordeelde misdadigers speelden in die voorstellingen de rol van slachtoffer en werden ook echt gedood. Zeer wreed, maar deze taferelen waren erg populair bij de Romeinse bevolking. Kortom: het is een gebouw vol historie en zeker een bezoek waard tijdens uw stedentrip naar Rome.

 

Het Forum Romanum was voorheen het oude centrum van Rome. Het is een van de indrukwekkendste plekken in Rome ondanks dat er van de meeste gebouwen niet veel meer over is. In de oudheid was dit plein het politieke, juridische en religieuze centrum van het Romeinse Rijk. Het Forum stond dan ook vol met triomfbogen, basilica’s en tempels. De marmeren en stenen overblijfselen uit verschillende periodes zijn er vandaag de dag nog te bezichtigen. Tijdens uw stedentrip naar Rome mag u deze ruïnes zeker niet missen.

 

De Trevi Fontein is de grootste en meest bekende fontein van Rome. In opdracht van Paus Clemens XII werd de fontein gebouwd. Dit als teken van zijn macht en rijkdom. De fontein is getekend door Bernini en architect Nicola Salvi heeft het uiteindelijk gebouwd. In het bouwwerk staat Neptunus, de God van de Zee centraal. Op een strijdwagen in de vorm van een schelp wordt hij voortgetrokken naar de oceaan door jonge zeegoden en twee gevleugelde paarden. De paarden symboliseren de twee gezichten van de zee: rustig en wild.

 

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld en is het religieuze centrum van de rooms-katholieke kerk. Ondanks dat het een aparte staat is, mag u er zonder paspoort naar binnen. Het beroemdste gebouw van Vaticaanstad is de Sint Pieterskerk. Deze kerk wordt ook wel de mooiste van de wereld genoemd en om binnen te komen moet u dan ook netjes gekleed zijn. Naast dit gebouw zijn ook de Vaticaanse tuinen en museums zeker de moeite waard tijdens uw stedentrip naar Rome.

 

Het Pantheon is een gebouw in Rome en werd gebouwd als tempel tussen 118 en 125 na Chr. Het is het best bewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig is het Pantheon in gebruik als Rooms Katholieke kerk en gewijd aan de Heilige Maria en de martelaren.

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign